KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Prije selidbe

Osim ako vam ne prijeti deložacija i morate hitno napustiti svoj stari dom, imati ćete od 30 do 60 dana vremena za planiranje, pakiranje i čišćenje, te osposobljavanje svog novog doma prije samog dana S.

UZ PLAN JE LAKŠE
Napravite svoj mini planer za seljenje. On bi trebao sadržavati glavnu to-do listu sa tjednim i dnevnim zadacima koji moraju biti izvršeni prije ili nakon samog preseljenja, mini to do liste po prostorijama, bazični popis inventara koji selite, tlocrt novog stana, popis preinaka u novom stanu koji je potrebno izvršiti prije useljenja, te kontakt brojeve telefona tvrtke za selidbe i ostale važne info na jednom mjestu (važni telefonski brojevi i e-mail adrese, narudžbenice i računi... )

OSPOSOBITE SVOJ NOVI DOM PRIJE USELJENJA
Vaš novi dom  ne mora biti savršeno dekoriran prije useljenja, no prije svega mora biti funkcionalan. Provjerite ispravnost svih priključaka (voda, struja, grijanje, plin, telefon, TV antene, internet). Provjerite da li imate i dovoljno utičnica, prekidača, priključaka za TV antenu, telefon i sl. Da li su izvodi za lustere na mjestima na kojima vi to želite, jer možda želite dodatnu rasvjetu u kuhinji ili zidne lampe iznad kreveta u spavaćoj sobi. Sve ove poslove lakše je izvršiti dok su prostorije prazne, pa ne morate premještati ili prekrivati namještaj kako bi ga zaštitili od prašine.
Zatim odlučite da li je potrebno izvršiti kakve preinake, veće ili manje zahvate na zidovima i podovima. Odaberite projekt koji vas najviše opterećuje. Ako je preuređenje prije seljenja za vas dodatno opterećenje za koje nemate niti vremena niti novaca, ostavite tu odluku za bolja vremena. No dobro izvažite svoju odluku, jer preuređenje doma u koji ste već uselili predstavlja dodatnu gnjavažu, a možda čak i ponovno kratkotrajno iseljenje. Ako vam budžet ne dopušta promjenu podova u cijelom stanu, zamijenite parket samo u jednoj prostoriji. Ako niste spremni obojati zidove u cijelom stanu, prebojite samo zidove koji su kritični, i to prije useljenja, dok su prostorije još prazne. Nema potrebe za pomicanjem namještaja, skidanjem zavjesa i karniša, polica, slika i ogledala. Ako se ne možete odlučiti za boje zidova, jednostavno sve obojite bijelo, a kasnije nakon što ste se odlučili za boju možete dodati završni premaz u na primjer žarko crvenoj.
Zamijenite brave na ulaznim vratima - Ako želite biti sigurni da samo vi imate ključ od svog novog doma ( a ne neki stari stanari, susjedi, baby sitterica i sl.), zamijenite brave na vratima prije ili odmah po useljenju.

U svoj novi dom prvo unesite osnovni namještaj (kuhinjski elementi i aparati, kreveti i ormari u spavaćim sobama, stol i stolci u blagovaonici, kauč i regali u dnevnom boravku). Na krevete u spavaćoj i dječjim sobama odmah stavite čistu posteljinu, tako da se nakon napornog dana možete samo uvaliti u njega. A manje komade namještaja i raznorazne dekorativne elemente kao što su noćni ormarići, stolići za kavu, zidne police, tepisi, zavjese i slično možete useliti i rasporediti kasnije.
Sad kad je vaš novi dom funkcionalan, možete početi s useljenjem.

SELITE TRAMVAJEM ILI VAM JE POTREBAN KAMION?
Postoji nekoliko načina samog seljenja koji ovise o udaljenosti, količini stvari koje selite , vašoj fizičkoj spremi i naravno novcu.
Možete angažirati profesionalce i platiti nekome za iznošenje, prijevoz i unošenje svih stvari u novi dom. Zatražite ponude više tvrtki i dajte im točne informacije o udaljenosti, vrsti i težini, te veličini predmeta koje selite. To je posebno važno ako selite npr. klavir ili veliki frižider, masivne ormare koji se ne mogu rastaviti i slično, a stan vam se nalazi na 4. katu zgrade bez lifta s uskim prilazom za vozila. Obavijestite ih i da li trebate pomoć oko rastavljanja i ponovnog sastavljanja namještaja, jer o svim tim faktorima ovisiti će ukupna cijena njihove usluge.
Možete sve to učiniti sami i time srezati troškove na minimum, pogotovo ako se radi o manjoj udaljenosti, a stvari možete seliti u više navrata. Iznajmite ili posudite kombi i zamolite prijatelje i članove obitelji da vam pomognu (bake i dede mogu čuvati djecu dok vi obavljate organizacijske i teške fizičke poslove)
Možete angažirati profesionalce za seljenje velikih i teških komada namještaja i kućanskih aparata (unajmite kamion s vozačem i nosačima koji će za dogovorenu cijenu odraditi fizički najteži dio posla), a ostalo kao npr. kutije s odjećom, knjigama, igračkama, suđem i ostalim osobnim stvarima preselite sami uz pomoć nekoliko prijatelja i njihovih vozila (po mogućnosti karavana).

PRILIKA DA SE RIJEŠITE NEPOTREBNIH STVARI
Selidba je odlična prilika za organiziranje i rješavanje stvari koje više ne koristite.  Sortirajte svoju imovinu, zadržite ono što volite i redovito koristite, a ostalo donirajte ili reciklirajte.
Preselite samo stvari koje su vam potrebne, one bez kojih ne možete i one koje redovito koristite (s iznimkom najvažnijih uspomena). Usporedo s pakiranjem raščistite svoj stari dom od nereda, poklonite sve stare igračke, odjeću i obuću, prastaru posteljinu i stolnjake, vratite tuđe stvari koje čuču u vašem domu, a ono što više nije za upotrebu odnesite na reciklažno dvorište. Seljenje nepotrebnih stvari je skupo u pogledu novaca i vremena, a stvarno nema smisla seliti stvari koje nećete koristiti. Ako nešto niste koristili do sada, vjerojatnost da ćete tu istu stvar upotrebljavati kasnije jednaka je nuli.

Domza5  
 Natrag na vrh     


PVC stolarija - Final forma d.o.o,

 
 

                                                      

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu