KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Marketing

Solarna energija u izobilju 

Vrlo dobro osmišljeni energetski koncept ove kuće stanarima daje više struje i topline nego li mogu potrošiti.

Za arhitekta ovog objekta duge zime i povećanje troškova energije više nisu nikakav problem. U ljeto sakupljena toplina sunca pohranjuje se ispod kuće. Energetski koncept grijanja obuhvaća nekoliko komponenata koji su međusobno optimalno umreženi. Za to je ovaj arhitekt 2008 g. dobio priznanje.

KONSTRUKCIJA: drvena s izolacijom od drvenih strugotina, zeleni krov, potrošnja struje 6 kWh/m2a

Površina koju pokrivaju solarni kolektori iznosi preko 28 m2 a smještena je na krovu između garaže i pomično je montirana, a služi za zagrijavanje tople vode i kao potpora grijanju. Sustav fotonaponskih ćelija učinkovitosti 7,56 kWh ugrađen je krov garaže. Ova krova na sebe preuzimaju kosinu terena. Voda zagrijana uz pomoć solarnih kolektora teče kroz puferski spremnik od 1000 litara i zatim do toplinskog spremnika ispod kuće. Sustav cijevi prolazi kroz pod i topla voda u njoj može postići temperaturu do 55oC. Ova toplina koja se dodatno stvara zajedno sa samostalno proizvedenom strujom dovoljni su zagrijavanje pitke vode i prostora tijekom cijele zime. Grijanje i klimatizacija odvija se putem zagrijanog svježeg zraka (kontrolirana ventilacija prostorija); hlađenje prostorija ide uvođenjem hladnog zraka iz ventilacijskih bunara. Jednostavno genijalno.
 

1) Sunce je sastavni dio života unutar ovog objekta. Ne samo kao izvor svjetlosti, već i grijanja. Za stanare inteligentno upravljanje ovom tehnikom razumljivo je samo po sebi.
2) Garažni krov opremljen je sustavom fotonaponskih ćelija koji godišnje isporučuje 7 500 kWh struje – duplo više nego li je potrebno za život četveročlane obitelji
.

3) Moderna arhitektura živi od suradnje različitih elemenata: visoke tehnologije (solarni kolektori), korištenja prirodnih materijala kao i zaigranih detalja poput crvene fasade, lođe i poprečnih letvica
4) Cijevi za prozračivanje prostora i grijanje vidljive su, ali ne upadaju pretjerano u oči
5) Solarni kolektori koriste se i kao elementi oblikovanja u prizemlju (u sklopu pomičnih vrata
Stručni časopis HAUSBAU

 


 

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu