KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Rasvjeta vašeg doma
halogena rasvjeta, stropna rasvjeta, zidna rasvjeta zidna rasvjeta, podne svjetiljke

Adekvatna rasvjeta će kompletirati efekat svakog dobro uređenog interijera. Izvor svjetla koji se širi u prostoriji ima i refleksiju od ploha. Taj sekundarni efekt ne možete uočiti u trgovini prilikom biranja svjetiljke. Odlučite gdje ćete postaviti određenu rasvjetu s obzirom na glatke plohe. Razmotrite moguće efekte refleksije.

Stropna rasvjeta

rasvjeta doma - stropna rasvjeta Blagovaonica - Centralno osvjetljenje
Zavisno od namještaja i boja zidova odabiremo i svjetiljku iznad okruglog stola po boji, tipu jačini i položaju. Glavni izvor svjetla smješten je direktno iznad stola za blagovanje. Svjetiljka može imati sjenilo ili mat staklo da se smanji jačina svjetla prilikom blagovanja. Ako je svjetiljka pomična po visini, ne spuštajte je suviše nisko, max 60cm izna površne stola.

Halogena rasvjeta

rasvjeta doma  - halogena rasvjeta

Blagovaonica - Kod dugačkih stolova, koji se mogo razvući traba voditi računa da svi djelovi stola budu jednako osvjetljeni zbog ujednačenog ambijenta za sve sudionike za stolom. Ako je pri tom ploha stola glatka, staklena da ne dođe do neugodne refleksije, prikladne su halogene svjetiljke. Halogeno svjetlo  osigurava difuzno svjetlo koje ne daje sa podloge refleksije žarulja.   

Rasvjeta- dnevna soba

rasvjeta dnevne sobe Ako je dnevna soba višefunkcionalna, samo jedno centralno svjetlo u velikoj prostoriji razultiralo bi sa previše oštrih sjena i refleksije. Prikladnije je
koristiti više različitih izvora i jačina svjetala.
Ambientalno svjetlo sa sjenilom, u kutu dnevne sobe, stvorit će ugodno mjesto za odmor. Boja svjetiljke i sjenila je vrlo važna kod odabira. Sobe koje su tamno obojenih zidova, trebati će više svjetla, jer će tamni zidovi oni više apsorbirati svjetla

Stolne svjetiljke

rasvjeta vašeg doma - svjetiljke za radni stol

Stolne svjetiljke na radnom stolu - Dobro je da bude više iznad radne plohe,zglobna, prilagodljiva po visini i širini radne plohe. Na radnoj plohi nebi se smjele pojavljivati sjene. Ako koristite kompjutor, pokušajte zid iza monitora osvjetliti kako biste spriječili zamaranje očiju prilikom gledanja u ekran. Provjerite da se svjetlo iz sobe ne reflektira od ekrana u vaše oči. Lokalno se mogu reflektorima ili halogenim svjetlom, drugih boja istaknuti neki elementi: police sa knjigama, slike.

Zidne svjetiljke i visilice

rasvjeta doma, tidne svjetiljke i visilice Zidne svjetiljke i visilice
mogu osigurati dovoljno jaku rasvjetu u prostoriji kao jedina rasvjeta. Ako su jedina rasvjeta u prostoriji ne smiju biti postavljene previsoko,  zbog odbljeska.
Podne svjetiljke su na tržištu različitih oblika. Mogu biti vrlo efektne u kombinaciji sa glavnom rasvjetom. Poseban efekt daju kod osvjetljavanja zidova. Ako je vaš strop prenizak, možete ugraditi podne svjetiljke.

  Natrag na stranicu Rasvjeta doma    

       
                                                                                                         

 Za vaš dom & ured
unutarnje uređenje: vašeg doma, stana i ureda 

Unutarnji kamini 
kamini daju ugodnu toplinu svakom prostoru...

 
 

PVC stolarija - Final forma d.o.o,
                                                      

Potražite: stanovi * kuće * nekretnine * agencije * projektiranje * građenje * rasadnici *unutarnje uređenje *okoliš *

       Kontakt     Naslovna   

     Agencije     Projektiranje   Građenje    Servisi održavanje   Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   informacije  
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   zahtjev za predaju oglasa
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   
Telefon: +385 (0)98 26 26 15   +385 (0)91 95 138 02   
   Fax:      +385 (0)1 4684 104