KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Marketing

 

Novosti - projektiranje - građenje
unutarnje uređenje - okoliš
energetika & instalacije - EU fondovi

Energetska učinkovitost u zgradarstvu

gradnja u staklu

Procjenjuje se kako u Hrvatskoj ima oko 50 milijuna m2 korisne površine višestambenih zgrada. 65% zgrada se nalazi u kontinentalnom dijelu, dok ih je oko 35% u obalnom dijelu Hrvatske. Zgrade su većinom građene prije 1987. godine, što znači da otprilike troše 200-250 kWh/m2 toplinske energije za grijanje.

Primjenom mjera povećanja energetske učinkovitosti, potrošnju tih zgrada je moguće smanjiti na 50 kWh/m2, odnosno čak peterostruko!

Energetska obnova obiteljskih kuća

gradnja u staklu


Javni poziv Fonda za sufinanciranje obiteljskih kuća je zatvoren 10. srpnja 2015. godine. Međutim, s programom se planira nastaviti do 2020. godine.
 

U 2015. godini su donešene i izmjene Programa, kojima se omogućila prijava svim građanima Republike Hrvatske i to izravno u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Također, izmijenjena je i definicija obiteljske kuće te je pojednostavljena procedura prijave za poticaj. Za poticaj se mogu prijaviti kuće bruto podne površine do 600 m2 ili najviše 3 stambene jedinice, kojima je više od 50% površine namijenjeno stanovanju.
ŠTO SE SUFINANCIRA?
Mjere povećanja energetske učinkovitosti koje se sufinanciraju moraju zadovoljavati Tehničke uvjete Fonda, koji su nešto stroži od standarda gradnje propisanih aktualnim Tehničkim propisima.

Fond projekte sufinancira s 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, ovisno o lokaciji. Područja posebne državne skrbi i prva skupina otoka od Fonda mogu dobiti 80% odnosno maksimalno 168.000 kuna, brdsko planinska područja te druga skupina otoka 60% odnosno do 126.000 kuna, a ostali 40% opravdanih troškova projekta tj. maksimalno 84.000 kuna po kući.

Maksimalni iznosi sufinanciranja za pojedine mjere:

gradnja u staklu

Energetska obnova višestambenih zgrada

gradnja u staklu


Javni natječaj za neposredno financiranje izrade projektne dokumentacije u višestambenim zgradama

Vlada Republike Hrvatske je u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja u srpnju 2014. godine donijela Program energetske obnove višestambenih zgrada od 2014. do 2020. godine kojeg provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Program obuhvaća sve zgrade građevinske bruto površine veće od 400 m² kojima je više od 50% površine namijenjeno za stanovanje, imaju minimalno tri stambene jedinice i njima upravlja upravitelj.

Višestambena zgrada u smislu ovog Javnog poziva je svaka ona zgrada koja je u cijelosti ili u kojoj je više od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje, te ima tri ili više stambenih jedinica, građevinske bruto površine veće od 400 m2, i kojom upravlja upravitelj zgrade.
Potencijalni prijavitelji su: upravitelji višestambenih zgrada, kao korisnici sredstava u ime i za račun suvlasnika višestambenih zgrada koji su u svojstvu krajnjih korisnika.

Više podataka: http://fzoeu.hr/hr/energetska_ucinkovitost/enu_u_zgradarstvu/energetska_obnova_
visestambenih_zgrada/

 

  


Potražite: stanovi * kuće * nekretnine * agencije * projektiranje * građenje * rasadnici *unutarnje uređenje *okoliš *

     Kontakt     Naslovna   

    Agencije     Projektiranje   Građenje    Servisi održavanje   Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   informacije  
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   zahtjev za predaju oglasa
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu  

   Telefon: 85 (0)1 4684 104
   Mobitel: +385 (0)91 5438 534   +385 (0)91 9513 802