KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA


kuhinje: oblik kuhinja

Kuhinje - planiranje rasporeda elemeneta i opremanje

Raspored u kuhinji ovisi o tlocrtnom obliku, površini prostorije i razmještaju prozora i vrata. Ponekad je bolje promijeniti položaj vrata i prozora umjesto nostojati prilagoditi kuhinju postojećim uvjetima.
To do nekle možete realizirati ako imate vlastitu kuću i prozore prema dvorišnoj strani.
U  stambenoj zgradi, ne smijete mijenjati položaj prozora bez dozvole. U novogradnji možete tražiti preinake tlocrta; pomocanje pregrada, nenosivih zidova i vratnih otvora. Ponekad je promijena predviđena u cijeni kvadrata stana i naknadna nadoplata prema troškovniku
.

Kuhinja - jedna linija

Uski prostor namjenjen za kuhinju određuje raspored elemenata uz jednu liniju zida, za visno od položaja prozora i vrata. Ako želite nesmetano raditi u kuhinji koja je povezana sa blagovaonicom, posmična vrata omogućiti će vam odvojenost i fleksibilnost prostora.
Minimalna kuhinja u nizu mora sadržavati: haladnjak, plohu za pripremu hrane, odlaganje posuđa, sudoper i štednjak. Iako su propisane minimalne dimenzije od ruba linije elemenata do zida (1,25m), uvijek je bolje da je taj razmak veći, naročito ako u kuhinji radi više osoba
.

kuhinje: organizacija kuhinja

kuhinje: ugrađene kuhinje

U malim, uskim kuhinjama osjetati ćete se ugodnije ako su svijetlije i imaju vrata ili prozor u vrt ili na terasu. Prorodno svjetlo i pravilna rasvjeta osigurti će više svjetla. Namještaj svjetljih boja doprinijeti će povoljnom  vizuelnom efektu i dati dojam većeg prostora.  Da se takva kuhinja ne doima hladno i jednolično, radnu plohu ili neke  elemente možete izabrati u nekom vedrom i toplom tonu.
Kuhinje po mjeri kod malih kuhinja su prednost jer možete maksimalno iskoristiti svaki kutak svoje kuhinje.

Kuhinja -  L tlocrt

Ako je vaša kuhinja dovoljno široka ( 2,5m ) tlocrtni razmještaj u oliku slova L prikladan je za rad u kuhinji zbog kraće komunikacije u toku pripreme hrane.
Uglovni elementi sa novim okovima omogućuju lako dohvaćanje predmeta i danas su m
amaksimalno iskorišteni. Jedan dio prostora može se namjestiti sa visokim ormarima sa ugrađenim pećnicama u visini radne plohe zbog lakšeg rukovanja.

kuhinje: oblik kuhinja

Mali kuhinjski otok

Dnevna soba u kojoj kuhinja nije odvojena, mogu se funkcionalno odvojiti grupa za kuhinju i blagovanje za manje obroke, u vrijeme kada cijela obitelj nije na okupu.
Otok smješten centralnom dijelu, može biti opremljen sa plohom za pripremu hrane, a bočno uski stol i dvije stolice za među obroke. Sa druge strane radne plohe dobro će doći polica okrenuta prema dnevnom boravku ili grupi za blagovanje.
Komunikacija između radne zone i otoka odvija se nesmetano
.

kuhinje po mjeri: male kuhinje

Kuhinja- U tlocrt

Tlocrtne organizacije kuhinja u obliku slova U daju mogućnost da na manjem prostoru smjestimo veću dužinu elemenata za radnu kuhinju. Ako želie imati i blagovanje u kuhinji, površina kuhinje bi morala biti znatno veća. Kod malih kuhinja blagovanje se mora zasebno smjestiti.

kuhinja i tlocrtni oblici kuhinja

Kuhinja je srce vašeg doma i nastojte unijeti dio svoje osobnosti u uređenje.

Poduzeća - koja izrađuju kuhinje po mjeri  - izmjera, dostava, montaža svih vrsta kuhinja  
Odaberite poduzeće i preko kontakt obrasca pošaljite upit za kuhinje ...

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu