KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Boje i odabir boja za zidove

Kako odabrati boju za zidove danas je zaista izazov. Kod odabira boja, bitna je postojanost boje, kvaliteta boje i namjena prostora. Za lakšu odluku,  prodavači Vam mogu ponuditi palete boja raznih prioizvođača i kompjutersko miješanje boje prema vašem odabiru. Najbolje kombinacije boja, možete postići unutar iste linije boja

Odabir boja

 
 
U svakoj prostoriji zavisno od namje- 
ne želimo imati drugu boju ili nijansu boja: žeta, bijela, krem. Ponekad nam se ne čini jako važno da boje moraju biti usklađene. Kod prostorija koje su odvojene sa vratima kontrasti su mogući. Međutim ako možete iz jedne prostorije videjti u drugu, odabir boja u različitim  prostorijama može

utjecati na osjećaj harmonije ili neusklađene isprekidanosti.
 
 
Svaka soba može dobiti svoju nijansu boje koja određije njenu osobnost.
Odabir je vezan za namjenu, prirodno osvjetljenje i orjentaciju s obzirom na stranu svijeta. Boje koje povezuju prostore su i boje na  osatlim elementima; podovi, okviri vrata i prozora u tom slučaju nećete pogriješiti ako ograničite odabir palete na na najviše tri boje koje ćete koristiti u cijeloj kući ili stanu.
 
 
 

Prostorije povezane samo otvorima su u većini slučajeva: dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja a nerijetko i hodnik. Zavisno od orjentacije prostorija sa obzirom na strane svijeta možete istu boju vidjeti sa različitim nijansama. Za blage prijelaze možete koristiti i dvije boje su blizih karakteristika i sličnih vrijednosti.

 
 
Ista boja žute boje može dati privid različite boje zvisno ako je prostorija na južnoj strani izložena svjetlu ili na sjevernoj strani gdje je manje prirodnog svjetla. Isti efekti će se odraziti na prostorije koje imaju tlocrtni oblik L ili T - dnevni dio i dio za blagovanje gdje ne dopire ujednačeno svjetlo.
 
 
Stanovi manje kvadrature, stanovi za iznjamljivanje i apartmani gdje se želi postići dojam većeg prostora nije pogrešno objediniti prostor nijansom bijele boje. Efekat povećanja prostora pojačati će ista boja namještaja.

Zidove bijele boje možete dekorirati sa panel tapetama.

Samo jedan dio zida možete jednostavno dekorirati uskom tapetom skladne boje.
 
 
To ne znači da ne možete koristiti više boja. Mnoge su nijanse bijele i krem boje. Boje iz iste palete pomoći će lakši odabir  boje da se ostvari tonski sklad koji želite postići u svom domu. Dajte svakom prostoru njegov svojstveni izgled.
 
 
Ako je dnevni boravak zasebna prostorija i želite izrazitu promjenu u svom dnevnom boravku, signo ćete to ostvariti jakom toplom bojom koja daje živost prostoru.
 
 
Ako je dnevni boravak otvoren prema blagovaobici i kuhinji prostor bi trebao biti povezan koloristički,primjenom srodnih boja u znatno blažem tonu, kako za vrijeme boravaka u takvom prostoru pogledom iz jedne prostorije
u drugu imali ugodan vizualni tijek
.
 
 

Svaki proizvođač boja izdaje katalog
sa paletama (spektar boja) na kojoj je svaka boja određena jednoznačnom oznakom.U spektru boja definiraju se
tople boje:crvene, narančasta, žuta i hladne boje:plava, zelena i ljubičasta
Crvena, zelena, plava -  RGB (red, green, blue) su osnovne boje.To su boje koje se ne mogu dobiti mješanjem drugih boja.

 Za vaš dom & ured
unutarnje uređenje: vašeg doma, stana i ureda 

Unutarnji kamini 
kamini daju ugodnu toplinu svakom prostoru...

 
 

PVC stolarija - Final forma d.o.o,
                                                      

Potražite: stanovi * kuće * nekretnine * agencije * projektiranje * građenje * rasadnici *unutarnje uređenje *okoliš *

     Kontakt     Naslovna   

    Agencije     Projektiranje   Građenje    Servisi održavanje   Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   informacije  
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   zahtjev za predaju oglasa
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu  

   Telefon: 85 (0)1 4684 104
   Mobitel: +385 (0)91 5438 534   +385 (0)91 9513 802