KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Blagovaonice i grupa za blagovanje u kuhinji

Na uređenje blagovaonice utjecati će kako je uređen ostalio dio stambenog prostora vašeg doma, zavisno jesu li dopuštene izražajnije boje, dekoracije i stil namještaja u kuhinji i dnevnoj sobi. Prostor za blagovanje morao bi biti smješten i dobro organiziran da se serviranje jela odvija bez ikakovih poteškoća.

Blagovanje u kuhinji

U suvremenoj kuhinji možete opremiti dio za blagovanje laganim stolom u istom namještaju stilu kao namještaj sa staklenom plohom stola. Domaćica i gosti mogu podijeliti isti prostor. Veličinu stola i broj solica. dimenzionirajte prema slobodnom prostoru u kuhinji.
kuhinje: organizacija kuhinja kuhinje: ugrađene kuhinje

Zasebna blagovaonica

Prikladno je imati zasebnu blagovaonicu, odvojenu od kuhinje i dnevnog boravka. Naročito ako želite da vas se ne ometa u kuhinji prilikom kuhanja, ako ne volite jesti u kuhinji i volite pozivati često goste na ručak i večeru, ugodnje je da je blagovaonica odvojena od kuhinje.

kuhinje: organizacija kuhinja

kuhinje: ugrađene kuhinje 

Kuhinjski otok i stol za blagovanje

U prostranim kuhinjama u produžetku otoka za pripremu i kuhanje, možete otganizirati blagovanje. Gornja ploha stola nije u istoj boji kao i radne plohe kuhinje, već boje drveta vertikalnih ploha namještaja i lijepo se uklapa u ambient.

kuhinje: organizacija kuhinja kuhinje: ugrađene kuhinje

Bez obzira da li se radi o velikim blagovaonicama, organiziranom blagovanju za male dnevne obroke, spremljne na brzinu, udobnost stolica mora biti na prvom mjestu. Stolovi  bi trebali biti dovoljno veliki da omoguće dovoljno prostora da se laktovima ne sudarate prilikom jela. Prostor za svaku osobu za stolom morao bi biti 60-70 cm, i isto toliko preko stola do druge osobe.
Prilikom kupovine provjerite da li stolice sa naslonom za ruke stanu ispod plohe stola. Ako ne stanu osim estetskog izgleda, dok se ne koriste zauzimati će previše mjesta.
Stolice moraju imati uspravan naslon za leđa da prilikom jela može sjediti tik do stola a da leđa i dalje ostanu naslonjena. Prilikom kupovine p
okušajte sjesti na različita mjesta za stolom. Za noge treba biti dovoljno mjesta, naročito za uglovima stola.
Ostalo pokućstvo ako je odvojena blagovaonica je minimalno zastupljeno. Dominira funkcionalnost i stol i stolice.
Kod klasičnih blagovaonica uobičajeni je dio namještja stakleni ormar za servis, stolnjake, i pribor. Kod suvremenih blagovaonica ormarići su zidni a mogu se postaviti pomoćni stolići za piće i posluživanje na kotačićima.

                                                             


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Projektiranje   Građenje    Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   kontakt@mojanekretnina.eu