KATALOG  GALERIJANEKRETNINEMARKETING KONTAKT                                                   

 

 

NASLOVNAPROJEKTIRANJE GRAĐENJE ENERGETIKA-INSTALACIJE UREĐENJE DOMA UREĐENJE OKOLIŠA

Galerija

     

Aromatično bilje - začinsko bilje - bosiljak - kadulja - lavanda - kopar - majčina dušica

Mnoge su začinska biljke prilagođene i dobro uspjevaju na balkonu ili terasi. Sa vrlo malo truda, vaš će balkon postati oaza začinskog bilja u gradu i osgurati će domaćinstvu dovoljno bilja izmjenom vegetacije jedne sezone u sljedeću.

Bosiljak (Ocimum basilicum)

 
talijanski bosiljak je jednogodišnja biljka zelenih glatkih, mirisnih listova. Cvijeta bijelim sitnim cvjetovima. Cvjetovi se mogu osušiti i pohraniti sjeme a biljka se orezuje ispod cvijeta. Listovi se beru odozgo prema gore i koriste se u kulinarstvu svježi ili osušeni.Tajlandski bosiljak je vrsta ljubičaste boje lista. Visina 30-80cm. Razmnožava se sjetvom na otvorenim gredicama ili u teglama.

Uvjeti: sunčano, zaštićeno mjesto, sjeme i mladice osjetljivi na hladnoću.Može rasti u manjim posudama u zemlji ravnomjerne vlažnosti. Ljeti paziti da ne ostane bez vode a isto tako ne smije biti prekomjerno zaljevanja. Višak vode ocijediti iz tanjurića.

Kadulja (salvia)

 
dalmatinska kadulja je trajnica, uspravni grm, drvenaste stabljke, srebrnasti listovi sa malim dlačicama, mirisna i aromatična, ljekovita i koristi se u kulinarstvu. Anans kadulja zelenih listova. Purpursalbei vrsta je ljubičaste boje lista. Visina 20-50cm. Razmnožava se reznicama ili sjetvom.
Uvjeti: sunčano mjesto, ako raste u tegli mora biti velika posuda a zemlja glinovita za bilje i obogaćena granuliranom glinom. Listovi se beru tijekom cijele godine. Prezimljavanje u zatvorenom osvjetljenom prostoru, temp. do 10C. Veće biljke koje ostaju vani potrebno je zaštititi od smrzavanja. Svake 3-4 god. možete zamjeniti kadulju, jer drvenasta biljka daje manje listova

Majčina dušica (Thyumus spec.)

 
Majčina dušica raste u malim niskim grmovima, sitnih mirisnih listova, sorta žutio zelenih šarenih listva je dekorativnog izgleda. Visina 10-20cm. Razmnožava se reznicama ili sjetvom..

Uvjeti: sunčano i toplo mjesto, ako raste u tegli dobra su mjesta na terasi južne orjentacije. Listovi se beru tijekom cijele godine a najbolje arome su od svibnja do rujna. Prezimljavanje u zatvorenom osvjetljenom prostoru, temp. do 10C. Veće biljke koje ostaju vani potrebno je zaštititi od smrzavanja.

Lavanda (Lavandula angusifolia)

 
lavanda raste u velikim grmovima, drvenaste stabljke, srebrnasto zelenih uskih listova, mirisna i aromatična, ljekovita trajnica, koristi se u kulinarstvu i u kozmetici. Svaki dio biljke prožet je aromatičnim uljem. Sorte lavande tamnije ljubičaste boje cvijeta, intenzivnije su arome i okusa. Visina do 60cm. Razmnožava se reznicama ili sjetvom..
Uvjeti:sunčano mjesto, ako raste u tegli mora imati dobru drenažu, zemlju obogaćenu granuliranom glinom. Treba kratiti škarama suhe strare djelove biljke a mlade idzanke kratiti do polovice početkom svibnja. Prezimljavanje u zatvorenom osvjetljenom prostoru, temp. do 10C. Veće biljke koje ostaju vani potrebno je zaštititi od smrzavanja

Kopar (Anethum graveolens)

 
Jednogodišnja aromatična biljka, tanke zelene stabljike, nježnih listova i cvjetnih glavica, sitnih žutih cvjetova. Aromatični su stabljika, listovi a naročito cvjetovi, koji se mogu sušiti, koristi se u kulinarstvu. Cvijeta sredinom ljeta. Visina do 100cm. Razmnožava se sjetvom.   zzz
 Kopar je jednoastavna aromatična biljka za uzgoj u vrtu i na terasi. Uspjeva na suhim sunčanim mjestima, ako raste u tegli mora biti velika posuda a zemlja glinovita za bilje i obogaćena granuliranom glinom. Listovi se beru tijekom ljeta a možete posijati sjeme svaka četiri tjedna tijekom sezone rasta i imati uvijek svježe listove..
 

Rasadnici - prodaja sadnice začinskog bilja   
Putem dostave možete naručiti sadnice začinskog bilja: kadulja, lavanda, majčina dušica...

Potražite: stanovi * kuće * nekretnine * agencije * projektiranje * građenje * rasadnici *unutarnje uređenje *okoliš *

     Kontakt     Naslovna   

    Agencije     Projektiranje   Građenje    Servisi održavanje   Unutarnje uređenje   Uređnje okoliša   Čišćenje-servisi     

   informacije  
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu 

   zahtjev za predaju oglasa
  
e-mail: kontakt@mojanekretnina.eu  

   Telefon: 85 (0)1 4684 104
   Mobitel: +385 (0)91 5438 534   +385 (0)91 941 8559